Trainingen en workshops

Bij TraineesKitchen willen wij jou trainen in de keuken.
Aan de hand van verschillende cursussen en workshops kun je zelf bepalen wat je wilt leren of trainen. In een informele sfeer organiseren wij verschillende arrangementen met als basis verse ingrediënten en pure smaken. Onder begeleiding Marijn van de Worp, die zijn leerschool heeft doorlopen bij onder andere Sterrenrestaurant Basiliek in Hardewijk en 3 sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, leer je de ambacht van het koken. Bij al onze workshops en trainingen wordt u ontvangen met koffie/ thee en huisgemaakte friandises, daarnaast zijn de consumpties en een gezellige afsluiting met het nuttigen van de bereidingen in onze sfeervolle ruimte genaamd “TraineesPlace” inbegrepen. Hieronder geven wij voorbeelden van een aantal workshops.

1. De ambacht (€ 49,50) 3 uur 19:00-21:30/22:00h
Tijdens deze kookworkshop gaat u aan de slag met verschillende basistechnieken. Wij bieden deze workshops per thema aan. De gerechten die u heeft gemaakt mag u daarna nuttigen in onze sfeervolle ruimte genaamd ‘Trainees Place’.


Soepen en sauzen.

Niets is zo lekker als een eigen gemaakte soep. Lekker makkelijk voor in het weekend, of gewoon door de weeks een snelle maaltijd op tafel. Daarbij is een saus ook niet onmisbaar bij een maaltijd. Tijdens deze workshops maken we soepen en sauzen vanaf de basis, en laten we u proeven van de heerlijke en creatieve variaties die we toepassen op de basis Vegetarisch en groente Was het vroeger een geitenwollen sokken cultuur, het is nu zeker hip. Jawel, het vegetarisch en met groente koken is terug van weg geweest. In de restaurant wereld is het momenteel een trend. Daarom willen we u in deze kookworkshop meenemen naar de wereld van de groentes. U gaat aan de slag met bijvoorbeeld vergeten groenten en leert groenten te combineren tot een volwaardig gerecht

Vlees of Vis? (Supplement € 5,-)

Een heerlijk stukje mals gebakken vlees, of en kraakvers visfiletje die weg smelt op je tong. Wil je ook zo graag leren op een goede manier een stukje vis of vlees te bereiden? Dan beginnen we bij de basis. Let op wat je inkoopt, en welk stukje vlees gebruik je met welke techniek. Bij ons gaat u aan de slag en krijgt u tips en technieken mee van onze chef. Trends en innovatie als langzame garing en lage temperaturen op dit gebied zijn onze leidraad.

Zoet en fris (desserts)

Na het eten lekker afsluiten met een heerlijk dessert of lekker zelf gemaakte bonbons bij de koffie? Maar maak je eigenlijk altijd de ene crème brulee of altijd dezelfde truffel? Leer dan bij ons hoe je heerlijk fris dessert kan maken, of verassende bonbons om lekker van te genieten bij de koffie. We maken gebruik van verschillende technieken, en laten u proeven hoe fris een zoete afsluiter kan zijn.

2. Koken 4 gangen € 69,95 +/- 4 uur
Het ultieme avondje uit-koken!

Zoals bij elke workshop van TraineesKitchen wordt je alleereerst hartelijk ontvangen in onze sfeervolle TraineesPlace, onder het genot van koffie/ thee en een friandise zal onze chef uitleg geven over het verloop van de avond. Tijdens deze workshop ga je met bijvoorbeeld familie, vrienden of collega´s gezamenlijk een 4-gangenmenu bereiden in onze keuken. Na het koken kun je in onze sfeervolle TraineesPlace genieten van je diner inclusief drankjes.Tijden; bijvoorbeeld van 18:00- 22:00 uur, € 69,95.

3. Koken M/V (vrijgezellenfeest) € 69,95 +/- 4 uur

Met de mannen gaan we aan de slag met grote stukken vlees, bier en sterke drank. Met de vrouwen gaan we koken met zoetigheid, chocolade, en cocktails. Tijden; bijvoorbeeld van 16:00- 20:00 uur, € 69,95 op basis van 8 personen

4. Koken in de toekomst (moleculair) 1 avond: € 99,50 2 avonden: € 149,50

Wil je voorlopen op de hedendaagse keuken ga dan aan de slag met innovatie technieken, texturen en bereidingswijzen. We maken gebruiken van poeders van texturas en sosa.

5. De cursus (5 avonden, € 275,-) +/- 3 uur per avond

In vijf avonden leert u een meergangen menu koken op sterrenniveau. Tijdens de cursus gebruiken we verse ingrediënten, pure smaken en technieken die worden gebruikt in een sterren-restaurantkeuken. Tijden; 19:00-22:00 uur, de laatste avond bestaat uit een volledig verzorgd meergangen diner inclusief wijnarrangement.

6. Koken met DISC (va 295,- incl. onze sfeervolle ruimte “TraineesPlace”, drankjes en diner)

Koken met DISC is een combinatie van de theorie van DISC in de praktijk, gericht op samenwerking door middel van koken. Je begint met een inspirerende sessie, waarbij je zelf je eigen DISC profiel scoort, leert wat dat profiel betekent, en welke effecten dat sorteert op je teamleden. Je leert elkaar beter begrijpen en daardoor ook beter samen te werken. Tijdens de workshop bereidt je een lunch of een diner en deze wordt aan het einde van de dag genuttigd in onze sfeervolle ruimte. Tijden; bijvoorbeeld lunch 09:30-14:30 of diner 13:30-20:00 uur. – Voor particulieren zijn bovenstaande bedragen inclusief BTW, voor bedrijven zijn de bedragen exclusief BTW.