Barrie Terschegget
Sous-chef
’Passie en liefde voor het koken dat heb ik altijd al gehad.’
Iemand voldoening geven door een lekker gerecht klaar te maken, vind ik fantastisch!
Al vanaf jongs af aan wist ik wat ik graag zou willen worden: Kok!
Inspiratie bronnen waren voor mij toentertijd de tv-koks Cas Spijkers & Joop Braakhekke.
Vanaf mijn 16e jaar ben ik al werkzaam in de Horeca, ik heb in verschillende Restaurants & Hotels in de keuken gewerkt als Zelfstandig werkend kok maar ook als Chef.
Het werken met de mooiste producten & ingrediënten is voor mij als kok altijd een feest:
Alle seizoenen hebben hun eigen producten, Bijvoorbeeld asperges of het wildseizoen en daar kun je zo ongelofelijk lekker mee koken.
Ik vind de klassieke gerechten met een moderne twist leuk om toe te passen in de keuken.
Kwaliteit afleveren staat bij mij hoog in het vaandel en dat kan binnen TraineesPoint en CGN waar ik tevens werkzaam ben. Het biedt mij als kok veel uitdaging om deel uit te maken van het team. de ene keer sta je met de Big Green egg te werken en een andere keer een mooi buffet te presenteren of een Diner.
Met koken kun je ‘toveren’ en om dat over te kunnen brengen naar de mensen vindt ik erg leuk.
Daarom spreken de kookworkshops me aan, ik heb dan de mogelijkheid om anderen hierin mee te nemen.
Samen als team iets moois kunnen creëren en uiteindelijk een tevreden gast of deelnemer krijgen, Dat geeft mij voldoening en dan is het plaatje compleet!