Lion

Gastheer I Leermeester I Sommelier

Wijn, vuur en volle agenda’s

Operationeel directeur. Klinkt chic, toch? In werkelijkheid betekent het vooral: rennen, regelen, redden. Tussen Bosque in Eerbeek, Vendel in Veenendaal en Catering Groep Nederland door vlieg ik van koffieafspraak naar keukenoverleg. Heerlijk, hoor, begrijp me niet verkeerd, maar het betekent ook dat mijn grootste liefdes (na mijn vrouw en zoon, uiteraard) er weleens bij inschieten: koken en wijn.

Thuis probeer ik het vuur brandend te houden. Letterlijk. Pan op het vuur, glas in de hand. Liefst met een Italiaanse wijn, want ja, mijn vrouw is van Italiaanse komaf en dus kom ik vaker in Abruzzen dan op de Veluwe. Daar heb ik geleerd dat wijn niet alleen iets is dat je drinkt, maar iets dat je lééft. En dat probeer ik, als ik even uit de waan van de dag stap, door te geven.

Gelukkig is er TrainingsPoint. Een plek waar ik de jas van directeur even mag uitdoen en weer gewoon de chef, de sommelier, de liefhebber mag zijn. Tijdens kookworkshops, wijntastings, DISC-trainingen met een snufje cabaret, daar gaat mijn hart open. Dan kan ik uitleggen waarom een Barolo niet bij vis hoort en waarom een simpele pasta met truffel en een glas Nebbiolo beter werkt dan therapie.

Mijn roots liggen nog altijd in de keuken van mijn restaurant in Arnhem, waar ik ooit begon met een mes, een droom en een hoop bravoure. En die bravoure, die neem ik nog steeds mee. In alles wat ik doe.