Wat is DISC

Wat is DISC

Het DISC® instrument is een psychometrische en hoog gevalideerde gedragstest gebaseerd op het werk van William Marston ‘The Emotions of Normal People’.

DISC heeft een wetenschappelijke ontwikkelingsgeschiedenis van meer dan 90 jaar en is in de afgelopen 25 jaar door meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd gedaan. Het voordeel van DISC: Eenvoudig maar zeer doelgericht, mensen die het DISC assessment hebben gedaan herkennen zichzelf in de stijlen die in de rapportage naar voren komen en zijn over het algemeen zeer tevreden met de praktische insteek van het model. Het is werkelijk bruikbaar voor iedereen! Bovendien neem je een volledig en duidelijke rapportage mee naar huis of naar je team waarin je alles nog eens rustig na kunt lezen of in teambesprekingen terug laat komen. Er zit namelijk ook een heel interessant en bruikbaar plan van aanpak bij de rapportage.

Het DISC model brengt voorkeursgedrag en –communicatie in kaart. Hiermee kun je je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld brengen en ook die van anderen. Mensen hebben vaak voorkeur voor een rustig of een snel tempo, meer extravert of introvert. Daarnaast hebben mensen verschillende prioriteiten, namelijk meer taak- of mensgericht. Bij het eerste hoort ook meer doel- en resultaat gericht en bij de tweede komen meer de relaties, emoties om de hoek kijken.
Dan volgen er 4 hoofdstijlen:

  • D (daadkrachtig)
  • I (interactief)
  • S (stabiel) en
  • C (Conformerend)

Vaak ben je een combinatie van 2 of zelfs 3 stijlen. We maken daarbij gebruik van verschillende DISC profiel varianten.


Hierdoor begrijp je wat jezelf en anderen motiveert en waarom jij en anderen bepaalde keuzes maken of op een bepaalde manier communiceren. DISC bevordert de communicatie, helpt relaties te versterken en maakt jou en je team effectiever.

Wat vinden onze gasten van ons?


Neem een KIJKJE in de keuken van je EIGEN ik