Training en INZICHT in GEDRAG en COMMUNICATIE door DISC.

DISC en Onderwijs

We hebben inmiddels gemerkt dat DISC een heel prettig en verhelderend hulpmiddel is in het onderwijs.

Het geeft inzicht in de overeenkomsten, verschillen en talenten van de teamleden, maar het geeft ook inzicht in de kinderen of jongeren die je in je groep hebt.
In het basisonderwijs werk je vaak als duo samen. Omdat je verschillende personen met verschillende stijlen hebt, vul je elkaar wellicht heel mooi aan, maar de verschillen kunnen ook lastig zijn.

Als je hier inzicht in krijgt en elkaar bewust aanvult, is dit heel waardevol. Daarbij krijg je ook meer oog voor de kinderen of jongeren in jouw klas of groep. Als er kinderen zijn die bijvoorbeeld wat meer ruimte of vrijheid nodig hebben en jouw profiel zo in elkaar zit dat je juist wat gestructureerd en helpend bent ingesteld, dan werkt dit niet perse goed voor elk kind. Door de DISC methode krijg je inzicht in gedrag en communicatie en dat kan ook helpend zijn in jouw benadering naar de verschillende personen die je voor je hebt. Je kunt hier beter op inspelen als je ten eerste al weet hoe jouw profiel eruit ziet en dat van je collega’s. Daarbij geeft het je bijna automatisch in zicht in gedrag van de groep.

Hoe werkt het?

DISC kan op veel verschillende manier worden toegepast in het onderwijs. Zowel individueel als voor het team kun je het inzetten. Als er een nieuwe collega aangenomen moet worden, is het ook prettig om bijvoorbeeld meer variatie in je team te ontwikkelen. Als team kun je er ook een teambuildingsmiddag van maken, waarbij iedereen wel vooraf een eigen DISC profiel ontvangt en een daarbij behorende gesprek met uitleg heeft. Uiteraard kan dit alles in overleg en passend bij wat voor jullie team wenselijk is.

Wat vinden onze gasten van ons?


Neem een KIJKJE in de keuken van je EIGEN ik