Training en INZICHT in GEDRAG en COMMUNICATIE door DISC.

DISC profiel in verschillende varianten

Binnen TraineesPoint werken we met verschillende varianten van het DISC profiel. Je kunt een basis DISC doen, we kunnen kiezen voor DISC met Leiderschap en DISC 3D, dit is een uitgebreid assessment waarin je denkstijlen/teamrollen en drijfveren ook naar voren komen. We kijken eerst op welk gebied je meer inzicht wilt hebben, bijvoorbeeld pas je het toe voor het onderwijs, wil je studiekeuzeadvies of wil je het gericht doen op de Horeca, enzovoort. Daarna bepalen we welke vorm van DISC we inzetten.

DISC profiel

Wij laten je graag kennis maken met het DISC instrument, we zijn er van overtuigd dat dit voor velen een goed hulpmiddel is. We richten ons op gedrag en communicatie. Het is praktisch en duidelijk, het geeft direct inzicht in jezelf, je gedrag en de bijbehorende communicatie. Het is een meerwaarde als je wilt werken/ functioneren vanuit je kwaliteiten.

DISC en leiderschap

Als leidinggevende is het prettig om inzicht te hebben in je gedrag maar wil je wellicht ook wel meer weten over je manier van leidinggeven. Ben je een doorzetter, kun je goed implementeren, handel je vanuit creativiteit of doe je vooral aan informatieanalyse? Zo zijn er 7 eigenschappen van leiderschap die vanuit DISC belicht worden. Als je hier meer inzicht in krijgt dan weet je wat jouw sterke kanten zijn in het leidinggeven en waarbij je een collega, compagnon of andere leidinggevende persoon als aanvulling nodig hebt.

Jouw manier van leidinggeven aan het team heeft een bepaald effect, als je DISC met leiderschap doet, ook wel POWER DISC genoemd, dan wordt dat effect voor jou duidelijk en geeft dat ook mogelijkheden om zaken waar je tegenaan loopt in het leidinggeven te gaan zien en als je dat wilt anders aan te gaan pakken.
We maken dus gebruik van deze speciale versie inclusief leiderschap.

DISC 3D

De 3D Analyse geeft snel en makkelijk betrouwbare informatie over het wat, hoe en waarom van mensen. Dit geeft een super interessant totaalplaatje.

De 3D Analyse meet drie belangrijke aspecten: Communicatie- en gedragsstijl, Teamrol Denkstijl en Professionele Drijfveren.

Waarom 3D?
Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat.

Met de Teamrol Denkstijlen weet je hoe iemand het werk tegemoet treedt en welke teamrol hij oppakt. Voegt iemand zijn eigen ideeën toe of voert iemand perfect uit wat hem opgedragen wordt? Ziet iemand al snel hoe je een probleem oplost of waar zaken over het hoofd worden gezien of kijkt iemand eerst naar alle kanten van de zaak voordat hij een oplossing kiest?

Met Professionele Drijfveren weet je hoe iemand omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in zijn werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Onze Professionele drijfveren richten zich op Loyaliteit, Rechtvaardigheid, Gelijkwaardigheid en Persoonlijke Vrijheid. Vier belangrijke invalshoeken waaruit we overtuigingen halen over wat voor ons ‘gewoon’ of ‘normaal’ is.

DISC 3D is een mooi en compleet assessment dat een totaalplaatje geeft of wat, hoe en waarom je de dingen doet en wat je voorkeur daarin heeft.

Wat vinden onze gasten van ons?


Neem een KIJKJE in de keuken van je EIGEN ik