Hoe maak je de juiste studiekeuze?

De vraag voor welke studie je na het voorgezet onderwijs moet kiezen kan je behoorlijk bezig houden. Ook als ouders kan deze vraag regelmatig door je hoofd gaan. Je wilt graag dat je kind een studie kiest die bij hem of haar past en waar je kind tot zijn recht komt met de talenten die het heeft. Als je er niet uitkomt of niet weet wat je moet kiezen kan dat best lastig zijn en je moet uiteindelijk toch gaan kiezen!

Enorm aanbod

In Nederland is ook enorm veel keuze, er zijn meer dan 900 MBO opleidingen, meer dan 1900 HBO opleidingen en alleen al meer dan 400 bachelor opleidingen in het WO. Dan zijn er nog allerlei Masters en tegenwoordig ook al een ruime hoeveelheid Associate Degree opleidingen. Dat is aan de ene kant heel leuk, omdat er veel variatie is en je echt van alles kunt kiezen, aan de andere kant zorgt het ook voor zoveel mogelijkheden dat je soms niet meer weet wat nu de beste keuze zou zijn.

Studiekeuze advies

Gelukkig hoef je niet alleen die keuze te maken, je kunt natuurlijk om je heen kijken wat vrienden of klasgenoten gaan doen en er zijn veel middelbare scholen die je ook een stuk op weg kunnen helpen. Kom je er toch niet uit dan kun je bij TraineesPoint een mooi traject volgen om inzicht te krijgen in wat bij jou past, wat je leuk vindt, wat je wilt, waar je goed in bent en ook welke opleidingen er allemaal zijn, welke beroepen daarbij passen en hoe de arbeidskansen zijn.

Hoe werkt het

We kijken wat jouw vraag is en dat kan via een eerste intake, samen met je ouders of een van je ouders of verzorgers als je dat fijn vindt is ook mogelijk. Als ouders kun je natuurlijk ook een afspraak voor een intake maken en voorstellen aan je kind of dit een optie voor hem of haar is. Aan de hand van de intake stippelen we een traject uit, dat kan bestaan uit gemiddeld ongeveer 3 tot 5 sessies van 1 a 1,5 uur en daarin doen we allerlei testen, kijken we naar je talenten door middel van het DISC profiel, praten we ook met leuke spelvorm als je dat wilt en zoeken we samen naar duidelijkheid in jouw studiekeus.

Het is praktisch, niet saai en het gaat je verder op weg helpen. Het is fijn om zeker te zijn van je keus!

Onze studiekeuzecoach is opgeleid in het DISC profiel en heeft de opleiding Studiekeuze Coach Nederland gevolgd om deze trajecten professioneel te kunnen begeleiden.