Training en INZICHT in GEDRAG en COMMUNICATIE door DISC.

Selectie assessment met DISC voor de juiste kandidaat

Wanneer je op zoek bent naar de juiste match voor een openstaande functie, dan kun je voor het selectie assessment gebruik maken van het DISC profiel. In een gesprek kan veel duidelijk worden. Vaak kijk je ook of je een klik ervaart. Het is alleen net zo belangrijk dat de functie ook past bij de kandidaat. In een gesprek denk je soms van wel en dan blijkt in de praktijk het tegendeel. Om dit te voorkomen, kun je naast het kennismaken en het hebben van gesprekken een selectie assessment via een DISC analyse doen. Het DISC profiel wat daaruit komt, helpt om te kijken of de functie passend is bij de desbetreffende persoon.

Tevens helpt het, omdat je ziet waar iemand voorkeur zit qua benadering en samenwerking. Ook kun je kijken waar een persoon naar toe kan groeien of dat er wellicht geen behoefte is aan groei, maar vooral aan duidelijkheid. Prettig is ook om te zien of iemand graag zelfstandig functioneert of liever back-up krijgt en samenwerkt. De praktijk wijst uit dat dit veel verrassingen helpt te voorkomen en je gericht kunt kijken of de match er is zonder alleen af te gaan op je onderbuikgevoel.

DISC kan ook speciaal toegepast worden op leiderschap of bijvoorbeeld saleskwaliteiten. Er is dan een aanvulling of voor sales zelf een aangepaste analyse.

Hoe werkt het selectie assessment via DISC?

  • Je meldt je kandidaat aan bij TraineesPoint en we plannen een DISC sessie in.
  • Daarna krijgt je kandidaat en uiteraard jijzelf een terugkoppeling met het DISC profiel.
  • Vervolgens kun je met het bijbehorende advies kijken of jullie de juiste match hebben gevonden.

Afhankelijk van welk assessment je kiest, kost het voor de kandidaat ongeveer 1,5 uur tot bij een heel uitgebreid assessment 3 uur.

Ook gebruikmaken van onze DISC analyse voor selectie assessment?

Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook direct een offerte aanvragen via de button hieronder.

Wat vinden onze gasten van ons?


Neem een KIJKJE in de keuken van je EIGEN ik