Waarom kiezen voor professionele hulp bij studiekeuze?

Vraag jij je af waarom je voor professionele hulp zou kiezen bij je studiekeuze. Wat hiervan het nut is en of het je echt gaat helpen? In dit blog geven we uitleg over wat het nut is van een professionele studiekeuze adviseur en hoe dit je kan helpen bij het maken van jouw studiekeuze.

Je wilt een goede keuze maken

Je wilt graag een keuze maken die bij jou past en een opleiding kiezen waar je blij van wordt. En waar je een leuke of interessante baan mee kunt vinden na je opleiding. Hoe maak je nu een goede keuze? Het kan helpen om naast je familie, vrienden, leraar, decaan en klasgenoten ook een studiekeuzecoach in te schakelen. Het voordeel is dat deze persoon jou nog niet kent en dus neutraal in het proces staat. Zo kan je zomaar op heel andere ideeën komen dan je al had en waar je zelf niet aan had gedacht. Of je wordt bevestigd in je keuze.

Waarom kiezen voor professionele hulp bij studiekeuze?

Wat doet een studiekeuzecoach?

Je maakt uiteraard eerst kennis en geeft aan wat je wens is. Misschien wil je wel gewoon één adviesgesprek, dat kan. Dan wordt je gewoon even op weg geholpen in de wereld van opleidingen en nog belangrijker: in je zelfkennis. Je kunt ook een uitgebreider traject volgen van bijvoorbeeld drie afspraken. We maken gebruik van testen die je digitaal invult en we hebben ook leuke andere werkvormen, zoals een interessespel of een vraagspel. Op die manier is het niet saai, maar afwisselend. Dit is dus een meerwaarde als je professionele hulp bij studiekeuze inschakelt. Het kiezen van een studie wordt ook gewoon leuker en interessanter.

Het verschil met online tests

Je kunt natuurlijk ook online allerlei testen doen en het is ook zeker goed om dat te doen, omdat dat ook een beeld geeft. Wat is dan het verschil met de online tests?

  • Je spreekt  af met een studiekeuze adviseur. Het verschil is dat deze persoon gespecialiseerd is in deze keuzes. Je krijgt dus deskundig advies.
  • Er is kennis van de verschillende opleidingen en mogelijkheden. Je krijgt inzicht in opleidingen waar je misschien nog wel nooit van had gehoord.
  • Je kijkt ook echt naar jezelf. Dat is het grootste  en misschien wel het belangrijkste verschil met de online testen. Je kijkt bij studiekeuzeadvies eerst naar jezelf. Wie ben jij, wat vind jij interessant, waar krijg jij energie van, wat vond je altijd al leuk? Je kunt ook gebruik maken bij de studiekeuze coach van het DISC profiel. Dat geeft heel veel inzicht in je voorkeuren. Dus ben je mens- of taakgericht, hoe communiceer je, werk je graag samen of liever alleen? Stel je veel vragen of volg je makkelijk als iemand zegt wat je moet doen? Wil je kaders of juist vrijheid? Dit soort dingen helpt je op weg om een opleiding gericht te kiezen.

Professionele hulp bij studiekeuze nodig?

Krijg jij genoeg richting met een online test of wil je toch graag professionele hulp bij jouw studiekeuze? De keuze is aan jou…