Wat is loopbaancoaching en wat levert het je op?

Ben je op een punt in je carrière beland waarbij je jezelf afvraagt welke richting je moet inslaan? Of voel je dat er meer in jou zit dan wat je momenteel uit je werk haalt? Dat is precies waar loopbaancoaching om de hoek komt kijken. In dit artikel gaan we dieper in op wat loopbaancoaching is en wat voor voordelen het jou oplevert.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is persoonlijke begeleiding van een coach die je helpt bij het verkennen en ontwikkelen van je carrière. Een loopbaancoach is als een gids die je ondersteunt bij het begrijpen van je sterke punten, interesses, talenten en doelen om zo een duidelijk pad voor je professionele toekomst te creëren. Dit kan vooral waardevol zijn als je vastzit in je huidige baan, op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of gewoon wilt groeien in je carrière.

De voordelen van loopbaancoaching

  • Zelfinzicht: loopbaancoaching helpt je om jezelf beter te leren kennen. Het stelt je in staat om je sterke punten en zwakke punten te identificeren, evenals je passies en waarden. Dit inzicht vormt de basis voor weloverwogen carrièrebeslissingen.
  • Doelgericht: met de begeleiding van een loopbaancoach kun je duidelijke carrièredoelen stellen. Of je nu streeft naar een promotie, een carrièreswitch of ondernemerschap; een coach helpt je om deze doelen op te splitsen in behapbare stappen.
  • Zelfvertrouwen: een loopbaancoach kan je zelfvertrouwen vergroten door je te laten zien wat je al hebt bereikt en wat je nog meer kunt bereiken. Ze fungeert als een positieve en ondersteunende bron tijdens je reis naar succes.
  • Netwerken: coaches hebben vaak waardevolle professionele connecties. Ze kunnen je in contact brengen met mensen in jouw branche, waardoor je je netwerk kunt uitbreiden en mogelijkheden voor samenwerking en groei kunt ontdekken.
  • Overwinnen van obstakels: tijdens je loopbaan kom je onvermijdelijk obstakels tegen. Een loopbaancoach helpt je deze uitdagingen aan te pakken en je te begeleiden bij het vinden van oplossingen.

Loopbaanadvies

Bij TraineesPoint bieden we een kort en praktisch traject aan die je meer inzicht geeft in wat bij jou past. Aan de hand van jouw talenten, interesses en beroepsprofiel krijg je een helder beeld van waar jouw voorkeur ligt wat betreft een nieuwe baan en waar je dus ook werkplezier uit gaat halen. Het kan ook zijn dat je tegen dingen aanloopt in je huidige baan en wilt weten hoe dat komt. Verder is het een mogelijkheid om dit te gebruiken als je terugkerend bent in het werkproces en zoekt naar wat bij je past.