Ontdek jouw talent en Mogelijkheden
bij het kiezen van jouw Studie.

Studiekeuze begeleiding

Jongeren, jongvolwassenen, ouders en scholen krijgen steeds vaker te maken met studiekeuzevragen. Niet alleen met betrekking tot de vraag Wat wil ik later worden?, maar ook rondom profiel-, sector- en studiekeuze. Daarom is studiekeuzebegeleiding belangrijk. In deze tijd en eigenlijk al heel lang, zijn veel studies continu bezig met innoveren en veranderen. Dat maakt het kiezen niet eenvoudig, omdat er heel veel mogelijkheden zijn. Dit is waarschijnlijk herkenbaar voor je. Wij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste studie.

Het doel van de studiekeuzebegeleiding

  1. Het doel van onze studiekeuzebegeleiding / -coaching is om een zo goed mogelijke match en aansluiting te creëren tussen de jongere, en de latere studie en carrière. Hiermee is de cursus en de begeleiding erop gericht om de latere arbeidsmarktkansen en de aansluiting van de cursist op de arbeidsmarkt te optimaliseren. Daarbij helpt zeker mee dat de jongere inzicht heeft gekregen in zijn/haar mogelijkheden en talenten.
  2. De begeleiding bestaat uit persoonlijke gesprekken, opdrachten, interessetesten en een persoonlijkheidsprofiel, genaamd DISC. Het DISC® instrument is een psychometrische en hoog gevalideerde gedragstest gebaseerd op het werk van William Marston ‘The Emotions of Normal People’.
  3. Bij de beoordeling van de studie kijken we ook naar de baankansen op de arbeidsmarkt.
  4. De jongere en zijn of haar ouders (als je dat wilt) krijgen inzicht en een concreet onderbouwde rapportage die bruikbaar is bij de juiste studiekeuze.

De studiekeuzecoach

Een studiekeuzecoach coacht jongeren en jongvolwassenen in het maken van een (studie)keuze. Wij hebben vanuit TraineesPoint de benodigde kennis over onderwijs en keuzeprocessen om – afgestemd op jouw vraag – te kunnen adviseren.

Er kan steeds meer en de keuze wordt ook steeds moeilijker door het grote aanbod van verschillende opleidingen, op verschillende niveaus, op verschillende opleidingsinstituten in verschillende steden. De scholen zijn, onder andere door de bezuinigingen, niet meer in staat de begeleiding op maat te bieden die zo nodig is voor de groep leerlingen die ‘het echt niet weet’. Een studiekeuzecoach is dan een uitkomst.

Bij TraineesPoint is onze studiekeuzecoach professioneel opgeleid en heeft de opleiding tot Studiekeuzecoach gevolgd. Daarbij is het werken met DISC een extra mooie aanvulling en complementeert dit de andere assessments en tests die we doen om te ontdekken wat bij je past en hoe je de goede keuze gaat maken.

Hoe werkt het?

Je meldt je aan en we plannen een intake in. We kijken dan samen wat je vraag is en hoe we je zo goed mogelijk daarin kunnen coachen. We spreken dan ook af hoeveel sessies we nodig hebben om tot een goed resultaat te komen. We maken gebruik van een aantal tests die duidelijkheid geven in je voorkeuren en talenten, en we gaan in gesprek.

Overzicht studiekeuzetraject

Je kunt kiezen uit drie opties, waarbij in overleg en na de kennismaking altijd gekeken wordt naar wat het beste bij jou past. We kunnen het traject ook uitbreiden als dat beter is. Dan koppelen we er bijvoorbeeld nog een extra gesprek aan vast.

  1. Goed op weg – Basis studiekeuze advies voor de studiekiezer die op weg geholpen wil worden. Met gebruikmaking van de LINC interessevragenlijst voor Loopbaan en Studiekeuze, inclusief een adviesgesprek en rapportage a € 150,- excl. BTW / € 181,50 incl. BTW (tijdsduur 1,5 uur).
  2. Breder inzicht – Studiekeuze advies in 2 delen met gebruikmaking van de LINC interessevragenlijst voor Loopbaan en Studiekeuze, en 2 adviesgesprekken, waarin ook andere werkvormen worden gebruikt. € 225,- excl. BTW / € 272,25 incl. BTW (tijdsduur 2 x 1,5 uur).
  3. Ontdekken van interesse en talent – Studiekeuze traject, bestaande uit 3 adviesgesprekken van 1,5 uur per gesprek. Met gebruikmaking van de LINC interessevragenlijst voor Loopbaan en Studiekeuze en het DISC profiel. € 495,- excl. BTW / € 598,95 incl. BTW (tijdsduur 3 x 1,5 uur).

Alle pakketten voor studiekeuzebegeleiding zijn uit te breiden met een extra gesprek als dat gewenst is. Het is ook uit te breiden met DISC 3D (gedrag, communicatie, teamrol / denkstijl en drijfveren) om nog meer inzicht te krijgen in hoe je de dingen graag doet en waarom je de dingen doet.

Wil jij ook studiekeuzebegeleiding?

Als je gebruik maakt van het studiekeuzetraject, ga je ontdekken wat jouw talenten en mogelijkheden zijn, en maak je een gerichte en overwogen keuze voor jouw vervolgopleiding. Neem contact met ons op en we bespreken graag met jou de mogelijkheden.


Wat vinden onze gasten van ons?


Neem een KIJKJE in de keuken van je EIGEN ik