Wil jij een carrière switch maken? Maak gebruik van het DISC profiel.

Ben je op zoek naar een carrièretest die jou kan helpen om meer inzicht te krijgen in je persoonlijkheid, zodat je makkelijker de juiste carrièreswitch kunt maken? Dan is het DISC assessment een handig, accuraat en snel hulpmiddel om dit inzichtelijk te krijgen. Als je overweegt om een andere baan te zoeken en zelfs in een geheel andere branche te gaan werken kan dit de nodige vragen met zich mee brengen. Past het wel bij me? Hoe weet ik dat ik een goede keuze maak? Moet ik niet gewoon blijven doen wat ik deed? In deze vragen kan de DISC methode richting geven, omdat je gaat kijken naar jouw persoonlijk profiel, je gedrag en bijbehorende communicatie. Je kunt ook een stap verder gaan en het DISC profiel in 3D doen: DISC, DENKSTIJLEN en DRIJFVEREN, dan krijg je ook antwoord op de vraag HOE bij jou dingen tot stand komen en wat je teamrol is en waar het vandaan komt, de DRIJFVEER, oftewel WAAROM je de dingen doet zoals je ze doet. Dat kan zeker weten helpen in de keuzes die je gaat maken.

Wil jij snel meer inzicht krijgen in je gedrag, kwaliteiten en de bijbehorende communicatie? Volg onze online DISC training.

Wij laten je graag kennis maken met DISC®. Met dit assessment richten we ons op gedrag en communicatie. Het is praktisch en duidelijk, het geeft direct inzicht in jezelf, je gedrag en je talenten. Het is een meerwaarde als je wilt werken vanuit je kwaliteiten. Uit onderzoek blijkt dat je 8x zo snel groeit als je doet waar je kwaliteiten liggen en dus doet wat bij je past. Als je DISC wilt doen, dan kan dat ook prima online. De DISC methode is zelfs bijzonder geschikt om online te doen en op deze manier direct inzichten te krijgen, die je gelijk kunt gebruiken.

Hoe werkt de online DISC training?

Je maakt een afspraak en krijgt via de mail, telefoon of video call een korte uitleg over DISC en wat het je oplevert. Daarna krijg je via de mail een link toegestuurd, zodat je gelijk online je profiel kunt invullen. Daarop maken wij een heldere rapportage voor je. Die wordt uitgebreid met jou besproken via een video call. Je krijgt praktische tips mee, waar je direct wat aan hebt. Dat komt, omdat je meer inzicht hebt gekregen in je gedrag en de bijbehorende communicatie. Deze rapportage ontvang je ook in je mailbox, zodat je belangrijke aspecten over jouw profiel terug kunt lezen. Op deze manier zet je DISC niet alleen in voor jezelf, maar ook om anderen beter te gaan begrijpen. In de rapportage zitten namelijk communicatietips. Je ziet dan welke voorkeursstijlen er nog meer zijn en hoe je daarmee om kunt gaan om de relatie of samenwerking te optimaliseren. Qua tijdsinvestering voor de online DISC training moet je denken aan ongeveer 1,5 uur tijd in totaal.

Wil je nog meer informatie krijgen over jou als persoon?

Ga je graag voor meer inzicht en een bijpassend adviesgesprek om samen live door te praten over de rapportage die jouw profiel weergeeft, dan kun je kiezen om een afspraak te maken en naar onze locatie te komen om jouw DISC profiel in te vullen en er gelijk over door te praten. Je gaat kijken naar wat jouw voorkeur heeft en wat daar dan bij zou kunnen passen. Samen neem je de mogelijkheden door. Qua tijd moet je dan ook denken aan ongeveer 1.5 uur.

Vind je dat nog niet voldoende en ga je graag nog een laagje verder dan kun je het beste kiezen voor DISC in de 3 D vorm, DISC, DENKSTIJLEN & DRIJFVEREN te doen. Je vult het ter plekke in en daarna volgt ook een adviesgesprek waarin we naast je gedrag en communicatie ook gaan kijken naar je denkstijlen/teamrollen en drijfveren. Dit geeft een heel mooi totaalplaatje wat zeker helpend is als je wilt gaan switchen van carrière en de juiste keuze daarin wilt maken. Qua tijdsinvestering moet je denken aan ongeveer 2.5 uur. Bij alle mogelijkheden krijg je een heldere rapportage die je zelf ook nog eens rustig door kunt lezen of met mensen uit jouw omgeving kunt bespreken. Door te zien wat bij je past en wat jouw kwaliteiten zijn zullen bepaalde beroepen sneller afvallen en andere beroepen je meer aanspreken of meer passend zijn bij jouw profiel.

Kortom DISC is in jouw ontwikkeling en in het proces van jouw carrière een middel wat veel concrete handvatten geeft om de juiste keuzes te gaan maken en altijd weer meer inzichten geeft, waar je echt wat aan hebt.