Training en INZICHT in GEDRAG en COMMUNICATIE door DISC.

DISC en Teams

Als je voor jouw team op zoek bent naar een heldere, eenvoudige maar wel professionele methode om de samenwerking en de communicatie te verbeteren dan kunnen jullie aan de slag met DISC. De DISC methode is geen doel op zich, maar een hele handig en bruikbare tool om samen aan de slag te gaan en samen verder te komen. Waar mensen samen een team vormen spelen altijd dingen die niet of wel worden uitgesproken en ervoor zorgen dat er soms moeite is in de samenwerking of dat je elkaar niet goed begrijpt. Door een training bij ons te volgen krijg je direct in zicht in welke profielen mensen er deel uit maken van het team en wat de impact daarvan is op de samenwerking.

Gebruik je DISC voor je team dan bouw je aan een sterker team, doordat de communicatie verbetert en men zich meer bewust wordt van zijn of haar kwaliteiten. Het bevordert ook de onderlinge samenwerking, omdat je de verschillen leert waarderen en daar juist gebruik van leert maken. Er worden tijdens een training ook zaken besproken die tijdens het samen werken niet zo snel aan bod komen. Dit levert voldoening op en meer begrip omdat dingen boven water komen en dan kun je er effectief mee aan de slag.

Een aantal voorbeelden om aan te geven voor welke teams DISC geschikt is

Werk je op zich prima samen maar merk je dat beslissingen vaak uitgesteld worden en is het daardoor lastig om doelen te halen? Dan is het helpend om inzicht te krijgen in je teamprofiel omdat daar wellicht uit gaat blijken dat je goed samenwerkt maar er een stuk taakgerichtheid ontbreekt, samen kun je kijken hoe je dat op gaat lossen en maak je daar nieuwe afspraken over.

Merk je dat er in je team ergens frictie zit, maar je kunt er niet de vinger opleggen? Wellicht zit er verschil in de drijfveren van de personen – dat is niet zichtbaar – maar als je, nadat je DISC 3D hebt ingevuld, ziet wat de drijfveer van de ander is, ga je ook begrijpen wat jullie verschillen zijn. Bovendien ga je zien hoe je elkaar kunt versterken en begrijpen in plaats van steeds bezig te zijn met te analyseren wat er toch steeds misgaat in de communicatie. We maken hierbij gebruik van verschillende DISC profiel varianten.

Zo kunnen we natuurlijk eindeloos veel voorbeelden geven, inmiddels zijn er heel veel teams uit allerlei branches die veel baat hebben gehad bij een training, het levert altijd meer openheid, begrip en praktisch bruikbare afspraken onderling op waardoor de samenwerking een boost krijgt en efficiënter wordt.

Hoe werkt het?

Elk teamlid vult individueel zijn DISC profiel in. Er volgt een heldere rapportage. Die wordt uitgebreid met elk teamlid besproken en je krijgt praktische tips mee, waar je direct wat aan hebt. Dit neemt ongeveer 1.5 uur qua tijd in beslag per persoon.

Daarna is er een teambijeenkomst waar we aan de slag gaan met de individuele leden van het team en natuurlijk met het gehele teamprofiel en hoe dat eruit ziet. Door dat te doen zie je waar jullie kracht zit maar ook waar jullie op moeten letten en stel dat je nieuwe mensen aan gaat nemen dan kun je bewust kijken naar aanvulling op het team in plaats van meer van hetzelfde type persoon. Je krijgt als team ook tips mee om dit te blijven gebruiken, zodat het niet een eenmalige oppepper is maar een blijvend bruikbaar middel om met elkaar in de communicatie te blijven en de samenwerking in het oog te houden.

Dit kost dan qua tijd een dagdeel, waarin de lengte van dat dagdeel in overleg met de wensen van het team wordt bepaald.

Wat vinden onze gasten van ons?


Neem een KIJKJE in de keuken van je EIGEN ik